Eurostat
: Living conditions in the EU27
Ευρωβαρόμετρο: Τελευταία Εκθεση (Ιαν. 2009) Ελληνικά, Αγγλικά

_________________________________________________________

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Οι πρόσφατες πυρκαγιές που κατέκαψαν κοντά στα 200.000 στρέμματα στη Β. Α. Αττική και τις γύρω περιοχές, εκτός των σοβαρών περιβαλλοντικών, κοινωνικών, οικογενειακών, προσωπικών, οικονομικών και άλλων προβλημάτων, κληρονόμοι των οποίων αναγκαστικά γίναμε, κατέδειξαν για μία ακόμη φορά την έλλειψη αποτελεσματικού σχεδιασμού αντιμετώπισης κρίσεων αλλά και την ανικανότητα των υπαρχόντων μηχανισμών και δομών της δημόσιας διοίκησης, η Κυβέρνηση της οποίας προΐσταται, να δράσουν ad hoc.

Οι αντιδράσεις-δηλώσεις της Κυβέρνησης και των στελεχών της, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσων έχουν το θάρρος να εκτεθούν δημόσια, επιδεικνύουν αλαζονεία και προσπάθεια συμψηφισμού υπό το βάρος μιας λαθεμένης στρατηγικής επικοινωνιακής διαχείρισης που έχει επιλεγεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ποιόν πείθει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος; Ίσως ούτε τον ευατό του!!!

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ούτε του επαγγελματία ψεύτη;

Η προσπάθεια ετεροκαθορισμού της Κυβέρνησης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Ο λόγος, πολύ απλός, διαδέχτηκε τον ευατό της (παρέδωσε στον ευατό της ότι προσπαθεί να μας “πουλήσει” σαν κακή κληρονομιά από το κακό ΠΑΣΟΚ).

Ξεχνάει ίσως η Ν.Δ. ότι κανείς δεν την ανάγκασε να γίνει Κυβέρνηση. Δεν της έχουμε καμία υποχρέωση. Μας είναι υποχρεωμένη που την επιλέξαμε να μας κυβερνήσει και απαιτούμε αποτελεσματικότητα.

Η Κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί ένα διαστρωματικό και διαταξικό πρόβλημα και ως εκ τούτου, οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικής συσπείρωσης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Η Κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία να φανεί χρήσιμη, αναγνωρίζοντας τις υπάρχουσες αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, που η ίδια ελέγχει και καθοδηγεί, την ύπαρξη διαπλοκής που αιχμαλωτίζει οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία και τη αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές που θα μπορούσαν να υποσχεθούν ένα καλύτερο μέλλον.

Μία ΣΥΓΝΏΜΗ και μερικές παραιτήσεις για ότι έγινε θα ήταν μια καλή αρχή, ... την οποία δυστυχώς ούτε άκουσα ούτε αντιλήφθηκα.

Εσείς;

Χ.Ψ.Α

Το ΠΑΣΟΚ να μη χαίρεται καθόλου, θα παραλάβει μια χρεοκοπημένη επιχείρηση (ΕΛΛAΣ Α.Ε.) με απαιτητικούς μετόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου